Date: Fri, 8 Oct 1999 19:38:24 +1000
From: "Andrew Cameron" <actechnopsamenet.com.au>
Subject: Re: Check Engine and Tach problem


hmmn sounds just like my 89 900 16v. i haven't relaced my O2 sensor though. my mechanic pulled the computer out and all the wiring, cleaned it all and replaced it and serviced the injectors and the check engine light went away. still idles funny though and it sugres on a trailing throttle going downhill. your tach problem sounds like a electrical corrosion prob. try cleaning the contacts, earths etc. Aaron King <a949kingnopsaml.msn.com> wrote in message news:#SKKGXqC$GA.322nopsamnbbsa02... > I have a 89 900s 16v and it has been acting strange lately. I was having a > problem with the idle, high in the morning (even on warm days), pulsing at > idle so I changed the O2 sensor. It fixed that problem but now it is doing > sometning else. > The idle will not go down sometimes after the engine is warmed up, and I get > a studder at about 2000 rpms if I get off the gas and let the car coast. > The check engine light also started blinking yesterday, I turned the car > off, back on and it stoped. > The tach intermitently stops working for a while and then comes back on > again. > Any suggestions will be greatly appreciated. > > Aaron > >

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2018 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]